V sredo, 2. 6. 2021, med 13.00 in 15.00, je v Novem mestu potekal dogodek sprejema Slovenske bakle.

Nosilec projekta SLOVENSKA BAKLA je Olimpijski komite Slovenije, pri organizaciji projekta v Novem mestu pa so sodelovale Mestna občina Novo mesto, Zavod Novo mesto in Športna zveza Novo mesto.

K temu dogodku smo bili povabljeni tudi društva, šole, klubi in vsi ostali zainteresirani udeleženci.

Začetek potovanja slovenske bakle v Novem mestu je bil na Olimpijskem centru v Češči vasi, od koder so jo kolesarji pripeljali do Župančičevega sprehajališča. Bakla je pot nadaljevala po sprehajališču, mimo Športnega parka Loka na Pugljevo ulico in na Glavni trg.

Našo šolo je zastopalo osem učencev od 4. do 9. razreda, ki so sprejeli baklo in zastave ter jo v teku ponesli en krog okoli mestne hiše na Glavnem trgu. S tem simboličnim dejanjem so povezali športni duh vsakega izmed nas, ne glede na to, ali sanjamo olimpijski sij ali le šport za zdravje.

Nekaj o Slovenski bakli:

Rojstvo bakle je bilo načrtovano za četrtek, 22. aprila, v jeklarni SIJ Metal na Ravnah na Koroškem, torej pri našem partnerju Skupini SIJ, kjer ji bo njena rojenica Petra Majdič vdihnila jekleno voljo. Formalen začetek poti je bil 3. maja, ko je bakla svoje prve kilometre ‘odtekla’ v občini Bovec. Do 23. julija, torej v 81 dneh, bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji. Z baklo želimo širiti vrednote olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje. Želimo tudi pokazati, da sta rekreativni in vrhunski šport med seboj tesno povezana.

Povezava do fotografij na uradni strani slovenske bakle (TUKAJ).

Pripravili: Damjana Burgar in Romana Šarec Rojc

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)