Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Ministrstvo za kulturo ga je začelo izvajati leta 2006, od leta 2009 pa Agencija za knjigo v sodelovanju s splošnimi knjižnicami. Vseskozi si prizadevajo motivirati osnovnošolce in srednješolce za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Vsi sedmošolci in dijaki prvih letnikov organizirano obiščejo najbližjo splošno knjižnico, kjer prejmejo knjižno darilo.

V šolskem letu 2020/21 obisk Knjižnice Mirana Jarca ni bil možen, je pa knjižnica na poseben način prišla med šmihelske sedmošolce. V mehurčku svoje učilnice so si ogledali predstavitveni film omenjene knjižnice in predstavitev nekaterih leposlovnih in poučnih del, ki so primerne za njihovo starost. Vsak sedmošolec je dobil v dar knjigo Mateta Dolenca Kako dolg je čas.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Knjižnici Mirana Jarca, ki so pripravili poučno, zanimivo in prijetno virtualno potepanje po prostorih  desete najlepše knjižnice v Evropi ter nas spodbudili, da posežemo po kakšni novi knjigi.

obvešča: Marjetka Dragman

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)