Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru, letos 18. novembra, bo že enajstič potekal Tradicionalni slovenski zajtrk.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost, lokalnim pridelovalcem in predelovalcem hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo že dvanajsti po vrsti in bo potekal pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje ki redno zajtrkujejo imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla.

Letošnji Tradicionalni zajtrk bomo izvedli v petek, 18. 11. 2022, na OŠ Šmihel, kakor tudi na podružni šoli Birčna vas.

Dober tek!

Erika Medvešek,

organizatorica šolske prehrane

 

(Skupno 302 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST