Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu so posledice omejevanja gibanja čutili tudi vsi naši športniki, učenci, ki se ukvarjajo z različnimi športnimi  disciplinami. Ne le da so odpovedana športna tekmovanja v šolskih prostorih, tudi gibanje v klubih in v šolah je bilo zelo omejeno, šolske športne interesne dejavnosti pa sploh še niso zaživele. Telovadnico smo na žalost obiskovali zelo kratek čas, pa še to smo se izogibali drug drugega, da bi ohranjali »varno distanco«.

Kljub temu pa sta uspeli izvedbi dveh šolskih športnih tekmovanj.

Jeseni 2020 je bilo izvedeno ekipno področno tekmovanje v atletiki.

Učenke in učenci, ki so zastopali našo šolo, so bili zelo uspešni z osvojitvijo  2. mesta deklic in 4. mesta dečkov.

Naj omenimo še izredni uspeh naše učenke, atletinje Ajde Pečnik, ki je kot članica atletskega kluba Krka NM, 13. 3. 2021 na Prvenstvu Slovenije v kategoriji mladink (U18), osvojila 3. mesto v skoku v višino, ko je dosegla osebni rekord s preskočeno višino letvice 168 cm.

Izvedeno je bilo še drugo šolsko športno tekmovanje, ki je sicer potekalo v virtualni izvedbi, to je področno ekipno in hkrati posamično tekmovanje v šahu.

V sredo, 7. 4. 2021, je potekalo področno ekipno šahovsko tekmovanje na daljavo, ki je štelo tudi kot posamično področno tekmovanje.

Na tekmovanju je v konkurenci 61-tih šahistk in šahistov iz osmih osnovnih šol, ki so tekmovali v štirih različnih kategorijah, sodelovalo kar 16 udeležencev naše šole ali dobra četrtina vseh tekmovalcev.

V ekipni konkurenci so starejši dečki v postavi Žan Hočevar, Maj Fink, Jaka Kapš (4. med posamezniki), Marko Kapš in Nejc Florijančič postali področni prvaki!

Mlajši učenci v postavi Tevž Muhvič (5. med posamezniki), Bine Erpič, Jure Kapš, Samo Rogina Bregar in Luka Jerkovič so postali podprvaki področnega tekmovanja!

Tjaša Može in Mihaella Hrovatič Perović sta zastopali ekipo pri starejših deklicah, ki je osvojila 4. mesto.

V konkurenci posameznikov pa sta področna prvaka postala Žan Hočevar pri starejših dečkih in Meta Kapš pri mlajših deklicah!

Bero šahovskih medalj in pokalov je dopolnil Maj Fink s 3. mestom v kategoriji starejših dečkov.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem veljajo čestitke za aktivno udeležbo in prikazano vztrajnost, ki se je obrestovala preko zdrave konkurence z vidnimi rezultati.

Prispevek pripravila Andrej Prah in Damjana Burgar

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST