Skoči na glavno vsebino
Select Page

Danes, 23. 9. 2020, je slovenski šport dobil svoj državni praznik.

Šport je v slovenskem prostoru prisoten vseskozi, odkar so ljudje. Vendar z razvojem športne zavesti tako posameznikov kot skupine se športno udejstvovanje krepi in raste.

Predvsem slovenski vrhunski športniki so zaslužni, da smo prepoznavni po vsem svetu. Kljub majhnosti v državnih mejah smo veliki v športnih uspehih na mnogih športnih področjih. Spomnimo se velikega Leona Štuklja, ki je zgled celovite osebnosti in mnogih vrednot.

Državo Slovenijo so športniki vedno predstavljali s ponosom. Na olimpijskih igrah smo imeli veliko dobitnikov medalj, še več udeležencev. Veste, v katerem športu so dosegli medaljo? Miroslav Cerar, Primož Kozmus, Urška Žolnir, Tina Maze, Sara Isakovič, Žan Košir, Petra Majdič, Peter Prevc, Peter Kauzer, Vasilij Žbogar?

Tudi na naši šoli imamo radi športne dejavnosti in skušamo razvijati mlade osebnosti v pošteno in odgovorno celoto. Vemo, da smo različni, zato tudi spodbujamo pestro športno kulturo in iščemo za vsakega nekaj.

Ne le na današnji slovenski športni praznik, tudi cel teden smo še posebej namenili športnim aktivnostim, da spodbudimo aktivno razvijanje posameznika. Priključili smo se tudi Evropskemu šolskemu športnemu dnevu in s tem povezali naše gibanje izven slovenskih meja. V petek, 25. 9. 2020, bomo športne dejavnosti še posebej namenili temu povezovanju. Za firbcologe pa smo pripravili nagradna vprašanja.

Pripravila: Damjana Burgar

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST