Skoči na glavno vsebino
Select Page

Fundacija PRIZMA je v sodelovanju s točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si organizirala online nagradni hekaton za osnovnošolce in srednješolce »Klikaj z glavo«.

Namen hakatona, ki se je izvajal v okviru projekta IN EDU programa Erasmus+, je pri mladih osvestiti tematiko spletnega nasilja in lažnih novic.

Online nagradnega hekatona, ki je potekal 12. in 13. marca 2021, se je udeležil tudi tim naše šole. Naš tim so sestavljali učenke in učenec 9. b razreda – Erika, Naja, Klara in Urban.

Udeleženci osmih timov, ki so se potegovali za bogate nagrade, so s pomočjo priznanih strokovnjakov in mentorjev dobili globlji pogled na obravnavani tematiki in spoznali različna digitalna orodja za načrtovanje promocijske kampanje na spletu, s katero bi osveščali tudi svoje vrstnike. Ob tem pa so vsi udeleženci s sodelovanjem pridobili novo izkušnjo, nova znanja in spretnosti.

V času online hekatona so timi ob podpori mentorjev snovali in predstavili kampanjo na izbrane teme.

Naš tim je pod vodstvom mentorja pripravil, oblikoval in predstavil kampanjo in strategijo za osveščanje o lažnih novicah, s katero je osvojil 2. mesto.

Iskrene čestitke.

obvešča: Merilin Šut

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST