Skoči na glavno vsebino
Select Page

V skladu s smernicami Svetovne zdravstvene organizacije WHO o pomenu vsakodnevnega gibanja, osnovnim namenom predmetov ŠPO in zavedanja pomena aktivnega življenjskega sloga priporočamo, da je tudi pri izobraževanju na daljavo največji poudarek na gibanju, zaradi specifike virusa COVID19 pa, da se gibalne aktivnosti izvajajo individualno v naravi ali doma. Le zdravi in aktivni otroci in mladostniki se bodo lahko spopadali z izzivi 21. stoletja in ohranjali zdravje ter krepili imunski sitem.

V času, ko so šole in vrtci zaprli svoja vrata, pozivamo vse otroke, mladostnike in starše k vsakodnevnemu gibanju v naravi, saj se s tem KREPI imunski sistem. Priporočamo pohode, teke, vaje za moč in kolesarjenje ter odsvetujemo dejavnosti v strnjenih skupinah. Obnašajte se samozaščitno in spoštujte splošna navodila NIJZ.

Fakulteta za šport je z NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) pripravila in uskladila Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa. Prosim, preberite in delite z drugimi. Pošiljamo povezavo na SLOfit (TUKAJobjavo in na NIJZ (TUKAJ) stran.

 

Tudi strokovnjaki Fakultete za šport pripravljajo pobude za vadbo doma za vse ciljne skupine. Delili jih bodo (oziroma jih že) prek SLOfit nasveta (slofit.org), SLOfit FB strani in Youtube kanala. Oglejte si jih.

 

 

Obvešča: Damjana Burgar

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST