Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tretješolci Vid Cimermančič, Mark Rojc, Mark Grah, Staš Klobučar, drugošolec Oskar Pulko ter prvošolec Jan Petrina, so se v soboto, 3. 6. 2023, v telovadnici OŠ Šmarje Sap, prvič udeležili kakšnega uradnega šahovskega tekmovanja. Mentor šahovskega krožka, ki je sicer že nekaj zaporednih let množično zelo obiskan, je omenjenim učencem dal priložnost, da preizkusijo svoje šahovsko znanje in izkusijo tekmovalni šah kar na najvišjem državnem nivoju –  državnem prvenstvu v posamični in ekipni kategoriji, ki ga je zelo uspešno organizirala OŠ Šmarje Sap v sodelovanju s Šahovskim klubom En Passant.  Omenjena šesterica  se je tako v konkurenci kar 114 udeležencev tega tekmovanja iz celotne države pomerila v kar devetih kolih. Tekmovanje je potekalo šest ur in pol. Udeleženci so se borili na šahovski deski tudi z nihajočo pozornostjo, ki je značilna za najmlajše učence. Nekateri spremljevalci so imeli v odmorih med partijami na trenutke več dela z vzgojnimi prijemi kot s šahovskimi nasveti.

V posamični konkurenci je s petimi zmagami Staš Klobučar dosegel 36. mesto, prvošolec Jan Petrina je s štirimi zmagami zasedel 68. mesto, Mark Grah je prav tako s štirimi zmagami dosegel 79. mesto, po tri zmage sta dosegla Mark Rojc (89.) in drugošolec Oskar Pulko (96.), dve zmagi pa je dodal Vid Cimermančič za končno 109. mesto.

V ekipni konkurenci, kjer so šteli rezultati prvih treh najuspešnejših učencev iz vsake šole, pa je OŠ Šmihel med 24 ekipami zasedla 14. mesto v državi.

Vsem tekmovalcem čestitke za zastopanje OŠ Šmihel in rezultate.

Podrobnejši rezultati: http://www.velemojstrica.si/wp-content/uploads/2023/06/Ekipna_razvrstitev_os9.pdf

https://chess-results.com/tnr769160.aspx?lan=1&art=4

Zapisal mentor:

Andrej Prah

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST