Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zadnji dan pouka smo na Osnovni šoli Šmihel Novo mesto pripravili prireditev z naslovom Kamorkoli že … naj vodi te srce!, ki smo jo posvetili koncu šolskega leta in dnevu državnosti. Prireditev smo pripravili učitelji podaljšanega bivanja v šolski telovadnici. Sceno je krasilo srce v barvah slovenske zastave, z grbom in napisom.

Prireditev smo začeli slovesno z državno in šolsko himno, ki so ju zapeli pevci mladinskega in otroškega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Diane Dronjak. 25. junija praznujemo dan državnosti. Na ta dan pred 28-imi leti je naša država Slovenija postala svobodna in neodvisna. Prazniku in počitnicam je nekaj besed namenila tudi ravnateljica šole, magistrica Irena Hlača. Prireditev so spretno vodili tretješolci Brina Počrvina, Alojz Anton Balkovec in Marko Anton Balkovec. V kulturnem programu so se predstavili harmonikarja Tilen Stojko in Anže Jakše, gimnastičarke, učenke 2. in 3. razreda s pesmijo Vsaj malo miru, nekaj učencev je prebralo svoje avtorske pesmi, pevci so skupaj z zbranimi v telovadnici zapeli Zgodbo o prijateljstvu. Na prireditvi je ravnateljica šole podelila priznanja 7 učencem, ki so s svojim spoštljivim odnosom in dosežki na različnih področjih obogatili našo šolo.

Prireditev so popestrili tudi učenci 7. razreda pod mentorskim vodstvom Anice Klobučar, ki so pri likovnem snovanju oblikovali oblačila iz odpadnih vreč. Obleke so bile igrive, nagajive in elegantne. Oblekli so se kot manekenke in manekeni. Sprehodili so se po modni stezi. Domišljija, ki se je skrivala v oblačilih, je vsem prisotnim dala navdih za čim lepše počitnice.

Za konec so vsi učenci podaljšanega bivanja zapeli vsem dobro znano hudomušno pesem Adija Smolarja Jaz ne grem v šolo, ki nas je popeljala brezskrbnemu poletju naproti.

 

 

Zapisala in fotografirala učiteljica Helena Murgelj

 

(Skupno 1.025 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST