Skoči na glavno vsebino
Select Page

Področnega posamičnega tekmovanja v šahu za mlajše in starejše učenke in učence, ki je potekalo v soboto, 17. 12. 2016, v OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči, se je udeležilo nekaj več kot 100 tekmovalk in tekmovalcev. Kar 9 % vseh tekmovalcev pa je bilo iz naše šole. Prav vsi naši tekmovalci in obe tekmovalki so se izkazali z lepim vedenjem in tudi z lepimi dosežki.

(Fotografije: https://get.google.com/albumarchive/113755298899558225215/album/AF1QipMBoijzvRlZmBCdKwxegAhjk81_xz__KlaDMhDI )

Po slabih petih urah tekmovanja je v kategoriji starejših dečkov Matevž Hvala iz 7. razreda le za točko zgrešil stopničke in zasedel odlično 5. mesto. V isti kategoriji je Andrej Kastrevec zasedel 7. mesto.

V kategoriji starejših deklic je Hana Klemenčič s 4. mestom prav tako za točko zaostala za stopničkami, Alja Bukovec pa se je uvrstila tik za Hano – bila je peta.

V kategoriji mlajših dečkov (do 6. razreda) je nastopilo kar pet naših šahistov. Veliko presenečenje je pripravil Žan Hočevar iz 3. razreda, ki je v devetih kolih zbral kar 6 zmag in zasedel 11. mesto. Nejc Florijančič je s petimi zmagami pristal na 18. mestu, preostali trije pa v top 10: Lovro Ravbar je, tako kot Žan, zbral šest zmag, vendar pa je zaradi težjega razporeda zasedel imenitno 8. mesto.

Kaj pa Maj Fink in Tinej Rajh? Oba favorita tega tekmovanja sta zbrano odigrala prva štiri kola, potem pa je Maju nekoliko padla zbranost in je po petem kolu zdrknil na 6. mesto, medtem, ko je Tinej Rajh ohranil zbranost v vseh dvobojih, na katere se je pripravljal v odmorih z zanimivo igro za vzdrževanje koncentracije – z igranjem ristanca pred vhodnimi vrati šole (večina njegovih vrstnikov je raje uporabila igrala).

Maju je v sedmem kolu v zahtevnih pogojih glede razpoložljivega materiala obeh igralcev nekako uspelo remizirati. Ob morebitnih optimalnih potezah je celo imel priložnost za zmago, toda zaradi časovne stiske minimalne pozicijske prednosti te priložnosti ni izkoristil.

Maj je nato v 8. krogu igral proti neporaženemu Tineju. V tej partiji je Maj v končnici igre zaostajal za kar dva kmeta. Kljub časovni stiski pa je odlično uporabil udarno moč lovskega para ter ob ne povsem idealnih potezah Tineja partijo uspel pripeljati v remi.

V zadnjem kolu sta oba naša favorita zmagala ter si tako priigrala ne samo medalji, ampak tudi pravico nastopa na državnem prvenstvu, ki bo 15. januarja 2017 v Kranju. Tinej Rajh je tako zmagi na občinskem tekmovanju dodal še zmago na področnem tekmovanju, Maj Fink pa je zasluženo osvojil medaljo za 3. mesto.

Čestitke za vedenje in rezultate si zaslužijo Hana, Alja, Tinej, Andrej, Matevž, Nejc, Žan, Maj in Lovro.

Zapisal mentor Andrej Prah.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST