Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 30. 11. 2016, se je šest šahistk in deset šahistov naše šole udeležilo občinskega posamičnega tekmovanja v  šahu. Tekmovalcev naše šole bi lahko bilo še več, vendar pa trije prijavljeni šahisti niso prispeli na tekmovališče.

V kategoriji mlajših dečkov, kjer je nastopilo 31 tekmovalcev, je naslov občinskega prvaka osvojil Tinej Rajh, ki je lani osvojil drugo mesto.

Glede na lanski rezultat, ko je bil četrti,  je napredoval tudi Maj Fink, ki je tokrat zaostal le za prvakom Tinejem in tako osvojil srebrno medaljo.  Lovro Ravbar  je iz lanskega 8. mesta napredoval na letošnjem tekmovanju na 7. mesto.  V prvo deseterico sta se prebila še Nejc Florijančič z 9. mestom in Žan Hočevar z 10. mestom.

Jaka Kapš je s polovičnim izkupičkom iz sedmih kol zasedel dobro 16. mesto.

V kategoriji starejših dečkov so naši trije mušketirji, Matic Erpič, Matevž Hvala in Andrej Kastrevec, zelo dobro igrali. Matic je v sedmih kolih zbral 4 zmage in tako osvojil 12. mesto. Matevž Hvala je le za pol točke zgrešil stopničke in pristal na odličnem 4. mesto.

Andrej Kastrevec pa je s šestimi točkami in pol postal občinski prvak! Pri tem mu je uspelo prehiteti 5 šahistov, ki imajo višji rating. Andrej je ponovil uspeh Maja Zirkelbacha iz leta 2011. Maj je še vedno zelo aktiven in uspešen šahist.

Med starejšimi deklicami  je Hana Klemenčič  po zaslugi dobro odigranih partij v drugem delu tekmovanja ujela stopničke in s petimi točkami le osvojila željeno medaljo – bronasto.  Alja Bukovec je osvojila 5. mesto, Iva Baša deveto, Iza Maksl deseto in Ana Medle enajsto mesto.

Na tekmovanju sta sodelovala še Božidar Šiler Hudoklin in Marko Kapš, ki sta si tako priučila veliko tekmovalnih izkušenj.

Vsi naši udeleženci so izkazali športno  šahovsko vedenje oziroma bonton!

Podrobni rezultati in nekaj fotografij so objavljene na spletni strani Agencije za šport Novo mesto (http://www.as-nm.si/%C5%A0port-mladih/%C5%A0olski-%C5%A1port/O%C5%A0-ob%C4%8Dinsko-tekmovanje/Tekmovanja/%C5%A0ah),

fotografije pa so dosegljive na spletni strani https://get.google.com/albumarchive/113755298899558225215/album/AF1QipOtNTAnd55RLWJZ3GrDeDPaKDEUoN8_0KBlIeBO

Mentor Andrej Prah

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST