Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 23. 1. 2018, so se tri šahovske ekipe naše šole udeležile občinskega ekipnega tekmovanja v šahu. Najuspešnejši so bili starejši dečki, ki so v postavi Andrej Kastrevec, Tinej Rajh, Matevž Hvala, Jaka Kapš in Božidar Šiler Hudoklin osvojili naslov občinskega prvaka. V dveh nastopih proti OŠ Stopiče in OŠ Otočec niso oddali nobene točke!

Tudi mlajšim dečkom v postavi Maj Fink, Lovro Ravbar, Nejc Florijančič, Žan Hočevar in Anže Pavlič, se je z osvojitvijo drugega mesta v konkurenci kar sedmih ekip uspelo, kljub občasno slabšim predstavam,  uvrstiti na področno tekmovanje. Z enakim številom zmag so zaradi boljšega točkovnega rezultata po partijah za las prehiteli vrstnike iz OŠ Grm.  Zmagali pa so dečki iz OŠ Center brez izgubljene meč tekme.

Starejše deklice v postavi Iva Baša, Alja Bukovec in Hana Klemenčič so bile ogorčen boj za uvrstitev na področno tekmovanje. Po treh tekmah so bile na koncu  tretje ter na žalost tudi “prekratke” za vsega pol točke (za en remi) za drugouvrščenimi vrstnicami iz Bršljina in le za točko za prvouvrščenimi deklicami iz OŠ Grm.

Iva, Alja in Hana so tako zaključila svoje udejstvovanje na osnovnošolskih šahovskih tekmovanjih. Zaslužijo si posebno zahvalo za večletno vztrajno sodelovanje na šahovskih posamičnih in ekipnih tekmovanjih.

Skratka vse tri ekipe so se vrnile v domačo šolo s pokali za 1., 2. in 3. mesto kar je velik uspeh.  

Podrobnejši rezultati in fotografije: http://www.as-nm.si/novica/news/2247/rezultati-obcinskega-ekipnega-prvenstva-v-sahu-za-osnovne-sole

Mentor Andrej Prah

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST