Skoči na glavno vsebino
Select Page

Narazen, a vendarle skupaj je osnovno vodilo letošnjega tako drugačnega, posebnega sejma. Še nikoli v 48-letni sejemski zgodovini ni bilo tako. Kako uspešen bo, bodo odločili obiskovalci spletnega sejma.

Likovna podoba je narejena na osnovi ilustracije Huiqin Wang, iz slikanice Milana Dekleve o Almi Karlin, ob 70-letnici njene smrti. Deklica, ki se ob oknu in globusu vzpenja po lestvi in v roki drži knjigo, simbolizira prizadevanja Slovenskega knjižnega sejma, da Slovenci postanemo narod bralcev, Slovenija pa država branja.

Poleg sejemskega dela, na katerem se predstavlja 97 založb, bodo organizatorji ponudili več kot 100 spletnih dogodkov, od katerih jih bodo 14 prenašali ob določenem času. Mesto v gosteh je tokrat Novo mesto, častna gostja pa Španija.

Do sejemske ponudbe in spremljajočih dogodkov kot je sprehod po razstavah Mladi, neznani, avantgardni in Let novomeške pomladi Dolenjskega muzeja Novo mesto, predstav Anton Podbevšek Teatra Človeka z bombami in Izumitelj na zemlji ter spota Razvojnega centra Novo mesto lahko dostopate na naslednji povezavi: http://www.knjiznisejem.si/

Tudi mladi bralci in bralke vsako leto zadovoljno brskajo po ponudbi knjig na knjižnem sejmu, naj letos ne bo izjema. Ugotovili boste lahko, kaj vam knjižni trg ponuja in morda pravočasno prišepnili dobrim možem.

Obvešča: Marjetka Dragman

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST