Skoči na glavno vsebino
Select Page

Področnega ekipnega šahovskega tekmovanja sta se v torek popoldan, 20. 2. 2018, v OŠ Bršljin udeležili obe ekipi dečkov naše šole. Prvenstva se je udeležilo 7 ekip v  kategoriji mlajših dečkov in 6 ekip starejših dečkov.

Starejši dečki so potem, ko so se v drugem krogu proti ekipi iz Stopič dokaj srečno izvlekli z izidom 2 : 2, zaigrali mnogo bolje in po petih tekmah osvojili naslov področnih prvakov s prednostjo kar 5,5 točk. Na 1. deski je kapetan Andrej Kastrevec le enkrat remiziral, na drugi deski je bil nepremagljiv Tinej Rajh, na tretji je Matevž Hvala zbral 4 točke, najmlajši Nejc Florijančič pa je na 4. deski prispeval 3 pomembne točke.  Ekipa starejših dečkov, kateri se bo pridružil še Maj Fink, si je s prvim mestom priigrala pravico nastopa na državnem tekmovanju, ki bo v nedeljo, 18. 3. 2018.

Mlajši dečki OŠ Šmihel so nastopili v spremenjeni postavi z nekaterimi manj izkušenimi šahisti, a kljub temu le za eno točko razlike pred četrto uvrščeno ekipo na skoraj štiri urnem tekmovanju uspeli osvojiti pokal za tretje mesto. Ekipo je odlično usmerjal  kapetan Lovro Ravbar, na drugi deski se je najprej preizkusil Anže Pavlič, nato pa še Jaka Kapš, ki je dosegel 5 zmag, prav toliko jih je zbral Žan Hočevar, Božidar Šiler Hudoklin pa je prijetno presenetil z vsemi osvojenimi točkami v treh partijah.

Vsi omenjeni tekmovalci zaslužijo pohvale za vztrajnost v kritičnih trenutkih iger, obnašanje skozi ves turnir in dosežen uspeh.

Slike s tekmovanja so dosegljive na spletni strani:

http://www.as-nm.si/novica/news/2311/rezultati-podrocnega-ekipnega-prvenstva-v-sahu-za-osnovne-sole

Podrobnejši rezultati pa so dosegljivi na povezavi:

http://www.as-nm.si/Portals/0/adam/nnNews/u1KdPcxYD0uCSuPkornokw/Results/%C5%A0ah%20-%20ekipno%2017-18.pdf

Mentor Andrej Prah

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST