Skoči na glavno vsebino
Select Page

V prvi polovici šolskega leta so sedmošolci obiskovali dodatni pouk, v sklopu katerega so se pripravljali na tekmovanje iz znanja angleščine za 7. razred. Tekmovanje že vrsto let organizira IATEFL – Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika. Tokratna tema je bila kulinarična in se je imenovala  MASTER CHEF RELAUNCHED. Učenci so bili člani »komisije oddaje Master Chef«, pri čemer so predstavljali in komentirali britanske jedi in določili zmagovalno jed v duhu omenjenega resničnostnega šova. Projektne naloge so ustvarili v spletnem programu Voicethread.

Sedmošolke so predstavile dve tradicionalni britanski jedi – fish and chips in jam rolly polly. Sedmošolci pa so v nalogo vključi tri jedi – Shepherd’s pie, English tea in Christmas pudding.

Svoje projekte so morali dokončati do 31. 1. 2018, ko je bilo šolsko tekmovanje, na katerem sva nalogi ocenili Mojca Šumlaj in Vesna Kastelic. Obe skupini sta dosegli 70 % možnih točk in se tako uvrstili na državno raven.

Na državnem tekmovanju (28. 2. 2018) sta bili projektni nalogi pregledani s strani državne komisije in ocenjeni zelo dobro. Ekipa deklet (Neža Abram, Mia Makovec, Nika Šimc in Jerca Lukan) je z nalogo FOOD FIGHT dobila bronasto priznanje. Ekipa dečkov (Jure Gruden, Marcel Burger in Tinej Rajh) pa je bila nagrajena s srebrnim priznanjem.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dobro delo in odlične rezultate!

Vesna Kastelic, mentorica

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST