V petek, 17. 11. 2023, smo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je izboljšati zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbuditi aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.
Srce slovenskega zajtrka skriva darove – med, maslo, jabolko, kruh in mleko. Med s svojo zlatorjavo barvo nam ne le sladi življenja, temveč prinaša tudi številne zdravstvene koristi. Čebele, skrbne vrtnarke naše narave, nas navdušujejo in naša odgovornost je, da ozaveščamo, kako so pomembne.
Zajtrki so ključni za zagon našega dneva, saj nam zagotavljajo potrebno gorivo za premagovanje izzivov. Pomembno pa je tudi, da pri tem izbiramo lokalno in sezonsko hrano in tako podpiramo naše domače okolje ter prispevamo k ohranjanju naravne raznolikosti in tradicije.
Poglejmo si utrinke zdravega zajtrka.
Erika Jerič