Skoči na glavno vsebino
Select Page

V tednu je v Novem mestu potekalo zanimivo športno dogajanje, saj je potekal pester tekaški dogodek – 5. novomeški polmaraton.

V soboto, 1. 10. 2022, so se v popoldanskih urah v teku pomerili predšolski otroci, učenci osnovnih šol pa tudi pasji ljubljenčki s svojimi lastniki. Navdušenja, zagnanosti, pričakovanja, treme in zadovoljstva ni manjkalo. Vendar smo vsi zmogli, vsak po svojih močeh.

Našo šolo je zastopalo 45 učencev, vsi pa so se tekaške proge resnično tekmovalno lotili. Najmlajši so pretekli 500 m, učenci 5. in 6. razreda 1000 m in učenci 7., 8. in 9. razreda 1500 m. Za svoj trud so bili vsi učenci nagrajeni s prekrasno medaljo, svetlečo zapestnico za varno hojo ali tek v večernih urah, vodo in jabolkom.

Dva učenca sta si pritekla še dodatno medaljo, saj sta zasedla mesto na stopničkah. To sta bila Hana Rahael Kramar – 2. mesto in Maks Iskra – 1. mesto. Tik za stopničkami sta bila tudi Iza Brodar in Erazem Kovač.

Pohvalim lahko tudi učenke sedmega razreda, ki sicer niso tekmovale v teku, so pa odlično poskrbele, da so bili mlajši učenci primerno pripravljeni in ogreti za tek.

Tudi starši si zaslužijo pohvalo, da so si vzeli čas in pripeljali mlade športnike na ta dogodek.

Nedeljski osrednji dogodek, polmaraton, tek na 10 km in 6,5 km pa so preizkušali predvsem starejši športniki, srednješolci, študentje ter odrasli. Lepo je bilo videti, da je veliko naših nekdanjih učencev uspešno teklo na različnih razdaljah.

Sporočam, da je tudi na najdaljši progi 21 km teklo vse kot po maslu, saj sem preverila.

Važno je sodelovati, zato ohranjajmo naše telo v gibanju.

Čestitke udeležencem teka.

učiteljica Damjana Burgar

(Skupno 400 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST