Skoči na glavno vsebino
Select Page

OSMOŠOLCI OBISKALI TEHNIŠKI MUZEJ BISTRA

V sredo, 9. 11. 2022, smo se osmošolci v okviru tehniškega dne z avtobusom odpeljali v muzej Bistra pri Vrhniki. Že ob prihodu smo bili navdušeni nad stavbo in parkom z lepo okolico. Vodička nam je povedala, da se bomo sprehodili po prostorih nekdanjega samostana, ki ga je novi lastnik kasneje preuredil v grad.

Po malici smo imeli prvo delavnico po skupinah in spoznali različne vrste tekstilij, v drugi pa postopke obdelave tekstilij ter se seznanili z napredno tehnološko obdelavo, namenjeno različnim uporabnikom (vojska, letalstvo, avtomobilizem …). Presenetil nas je tudi podatek, da obstajajo že pametne tekstilije, ki se prilagajo različnim dejavnikom.

Največ časa smo se zadržali na lesarskem oddelku, kjer smo spoznali najpomembnejše tesarske izdelke ter različne poklice, povezane z lesom ter vrste pohištva.

Najzanimivejši del je prišel na koncu, ko smo si lahko ogledali Titovo zbirko avtomobilov ter zbirko različnih prevoznih sredstev od starih avtomobilov, traktorjev, avtobusov, tramvajev pa do koles, motorjev in letal.

Medijski center:

Neža B. Maša G., Alja B., Džejlana J., Ajda R.

                                                                                                                 

 

(Skupno 441 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST