Skoči na glavno vsebino
Select Page

V šolskem letu 2015/2016 je osrednja tema otroškega parlamenta PASTI MLADOSTNIŠTVA. Temo so na zadnjem nacionalnem otroškem parlamentu izbrali otroci sami, in sicer izmed osmih predlaganih tem.

Ob letošnji temi se tudi odrasli lahko veliko naučimo o naših mladostnikih, predvsem o tem, kako oni to obdobje doživljajo, kaj jim predstavlja največje težave, ovire, izzive in kaj od odraslih potrebujejo. Omogočimo jim, da spregovorijo o svojih doživljanjih brez obsojanja in zmajevanja z glavo.

Da bi mladi v literaturi spoznavali različne »pasti« in se jim v vsakdanjem življenju znali izogniti, je njim in odraslim branje lahko v pomoč. V okviru otroškega parlamenta je za vas pripravljena pestra ponudba knjig, v katerih so obravnavane teme odraščanja, odnosi v družini in med vrstniki, nasilje, alkohol, droge, moderne oblike zasvojenosti, večkulturnost …

V zdravih in razumevajočih medsebojnih odnosih odraščajo otroci, ki bodo lažje prepoznali in se tudi izognili »pastem mladostništva«. Medgeneracijsko branje otroških in mladinskih knjig ter pogovor o njih nas medsebojno povezujeta in bogatita.

Seznam literature

 

Marjetka Dragman, knjižničarka

Andreja Šurla, mentorica otr. parlamenta

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST