Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letošnje šolsko leto je bilo v marsičem zelo drugačno od prejšnjih. Prvič smo okusili izobraževanje na daljavo, se vrnili v šolo pod prilagojenimi pogoji, bili prikrajšani za šolo v naravi in še kaj. Naši devetošolci so zato ostali brez plesnega tečaja, a so kljub vsem ukrepom pripravili drugačno, vseeno pa čudovito valeto, s katero so se poslovili od šole in se zahvalili staršem in učiteljem za vso podporo, pomoč. Zapustili so nam slogan: »Kaj češ, pride tako leto.«

S tem sloganom smo lažje preživeli zadnji teden pred počitnicami. In kot vse je bila tudi naša zaključna prireditev, s katero smo počastili dan državnosti in konec šolskega leta, drugačna, saj je bil oder kar zbornica, učenci in učitelji pa so jo spremljali preko zooma. A ni bila posebna samo zaradi tega. Na njej so se učenci poslovili od v. d. ravnateljice mag. Irene Hlača, ki se bo s 27. 7. 2020 upokojila. Učencem je povedala: »To leto pa je še na poseben način drugačno tudi zame. Po 41-letih dela na Osnovni šoli Šmihel bom odšla na dolge počitnice, ki se jim reče upokojitev. Septembra, ob začetku novega šolskega leta, vas bo sprejela nova ravnateljica gospa Romana Šarec Rojc. Pokažite ji, da znate biti dobri učenci, strpni ter razumevajoči ter pravi prijatelji, da bo lahko tako ponosna na vas, učence Osnovne šole Šmihel, kot sem bila jaz vsa ta dolga leta.« Učenci so se ji zahvalili s knjigo podpisov, šopkom rož in njihovim izdelkom – krožnikom s slovensko modrostjo. Pred dopustom smo se od ravnateljice poslovili tudi sodelavci.

Biti ravnatelj 24 let pomeni veliko priložnosti, izzivov in trdega dela. Naša šola je v tem času dosegla velik napredek, saj smo pod vodenjem ravnateljice mag. Irene Hlača speljali številne projekte, posegali po najvišjih uspehih tako v znanju kot športu, predvsem pa smo vse rastli v svoji majhnosti in v znanju, korakali k modrosti z aktivnostjo, predvsem pa se trudili ustvariti čim boljše pogoje za naše življenje in delo v šoli. Kot je dejal Tone Pavček – vse poti je treba na novo začeti. Mag. Irena Hlača je svojo pot ravnateljevanja začela pred 24 leti in sedaj jo čaka nova pot, njena osebna. Naj bo polna lepih doživetij, radosti, zdravja in sreče, naj bo vsak sprehod mimo naše šole lep spomin in hkrati veselje, saj bomo s hvaležnostjo za njeno opravljeno delo pisali lepo in uspešno nadaljevanje zgodbe naše šole na temeljih, ki so nastali v času njenega vodenja.

 

Spoštovana mag. Irena Hlača, naj velik HVALA obsije vsa nova doživetja na novi poti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 1.357 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST