Skoči na glavno vsebino
Select Page

Občinsko ekipno šahovsko tekmovanje, katerega so se udeležile tudi tri ekipe iz naše šole, je potekalo v torek, 24. 1. 2017, na OŠ Bršljin. Mlajši dečki so v konkurenci kar sedmih osnovnih šol v šestih tekmah iztržili največ. Njihov izplen 19,5 točk, 5 zmag in en neodločen izid, je bil za drugo uvrščeno ekipo iz OŠ Bršljin (16 točk) in tretje uvrščeno ekipo iz OŠ Center (15 točk) previsok dosežek. Občinski ekipni prvaki v kategoriji mlajših dečkov so postali Žan Hočevar, Maj Fink, Lovro Ravbar, Nejc Florijančič in Filip Kapš. Nejc Florijančič je bil med našimi najuspešnejši, saj je zmagal v vseh šestih kolih. Pohvale si zasluži celotna ekipa zaradi šahovske nepopustljivosti tudi v najtežjih trenutkih turnirja.

Fotografije: https://get.google.com/albumarchive/113755298899558225215/album/AF1QipMimJN8SOAyVvreGn7BF9_RaJGfM3WM47l974tH

Starejši dečki so v okrnjeni konkurenci štirih ekip in ob odsotnosti odličnega šahista iz OŠ Brusnice v vseh štirih kolih zmagali in tako zbrali 12,5 točk. Drugo mesto je pripadlo vrstnikom iz OŠ Brusnice (8 točk), tretji pa so bili domačini iz OŠ Bršljin.  Občinski ekipni prvaki v kategoriji starejših dečkov so  Andrej Kastrevec, Bor Zirkelbach, Matevž Hvala, Matic Erpič in Tinej Rajh. Vsi, ki so igrali šahovske partije, si zaslužijo visoko oceno glede pristopa na vsako partijo in prikazano šahovsko znanje.

Ekipa starejših deklic v postavi Hana Klemenčič, Alja Bukovec, Iza Maksl in Iva Baša so se pomerile z vrstnicami iz OŠ Stopiče in OŠ Grm. Z enakim številom točk, vendar brez zmage ali neodločenega izida, so zaostale za občinskimi pod prvakinjami iz OŠ Stopiče ter s tem osvojile pokal za tretje mesto. Občinske prvakinje so le z eno točko manj, kot je možno (5 od 6), postale šahistke iz OŠ Grm.

Obe ekipi dečkov se bosta udeležili 14. 2. 2017 področnega ekipnega tekmovanja, ki bo ponovno na istem kraju in se bo začelo ob isti uri.

Zapisal mentor Andrej Prah

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST