Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 28. 11. 2016, se je deveterica športnikov naše šole udeležilo občinskega turnirja šestih ekip občine Novo mesto v odbojki za starejše dečke in po treh zmagah in porazu v finalu zasedli 2. mesto. Tekmovanje je potekalo v obeh telovadnicah OŠ Grm.

Tilen Volkar, David Cimermančič, Tevž Žagar, Matevž Hvala, Domen Šetina, Marcel Luzar, Aljaž Šimc, Vid Rajh in Jure Vidmar so v svoji tekmovalni skupini najprej brez težav premagali ekipi iz OŠ Brusnice in OŠ Stopiče.

V drugi polfinalni skupini so prav tako brez težav v svoji skupini zmagali dečki iz OŠ Center pred OŠ Drsko in OŠ Grm.

Obe polfinalni tekmi sta se dokaj gladko razpletli za obe favorizirani ekipi. Šmihci so ugnali vrstnike iz OŠ Drske, dečki iz OŠ Center pa so premagali vrstnike iz OŠ Stopiče.

OŠ Drska je nato premagala ekipo iz Stopič ter tako osvojila pokal za tretje mesto.

Finalna tekma med Šmihelom in Centrom je bila zelo kvalitetna. Obe šesterki sta prikazali veliko odbojkarskega znanja, zato je lahko kakšnih 100 gledalcev uživalo v lepem odbojkarskem spektaklu. Uspešnejši in natančnejši so bili igralci Centra, ki so v postavi Pavlin, Peterlin, Petković, Slana, Jakše in Fink prikazali učinkovitejše izvajanje začetnih udarcev ter začetne udarce Šmihcev tudi bolje sprejemali. Šesterka Šmihela, Rajh, Šetina, Hvala, Cimermančič, Vidmar in Šimc je bila tekmecem povsem enakovredna v organizaciji napadov, izvedbi napadov in v obrambnih akcijah.

Ekipa OŠ Center je z zmago z 2:0 v nizih postala občinski prvak in se bo tako udeležila področnega tekmovanja v začetku januarja. OŠ Šmihel je osvojila pokal za drugo mesto in lahko ob ugodno rešeni prošnji prav tako sodeluje na turnirju šestih ekip na področnem tekmovanju.

Fotografije s tekmovanja in drugi podatki turnirja so dosegljivi na spletnem naslovu: http://www.as-nm.si/novica/news/1648/rezultati-obcinskega-prvenstva-v-odbojki-za-starejse-ucence

Mentor Andrej Prah

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST