Klub zahtevnim razmeram za uspešno tekmovanje v šahu zaradi mirovanja delovanja krožkov, se je v četrtek, 9. 12. 2021, ekipa osmih šahistk in šahistov naše šole udeležila številčno zelo okrnjenega občinskega posamičnega tekmovanja v šahu za starejše deklice in dečke ter mlajše dečke in deklice. Tudi letos je bila udeležba z naše šole najštevilčnejša, saj je bilo naših učencev 36 %. Poleg tega se tekmovanja nista mogla udeležiti dva odlična šahista iz 6. oziroma iz 9. razreda zaradi obveznosti v šoli v naravi.  

V kategoriji mlajših deklic sta se Maša Vidic in Nika Petrina okitili s srebrno oziroma z bronasto medaljo, v kategoriji mlajših dečkov je podprvak in dobitnik srebrne kolajne postal Jure Kapš, Tadej Zadravec pa je osvojil 4. mesto.

V kategoriji starejših deklic je Meta Kapš zasedla 5. mesto, pri starejših dečkih pa je bil četrti Žan Hočevar, peti Marko Kapš ter sedmi Jakob Cvelbar.

Prav vsem  iskreno čestitamo za pripravljenost za aktivno zastopanje šole, športni pristop, izkazano šahovsko vedenje skozi ves turnir ter za uspehe, saj so mnogi dosegli svoje najboljše uvrstitve doslej.  

Upajmo, da bo krožek šaha ponovno kmalu stekel po ustaljenih tirnicah.

Nekaj fotografij s tekmovanja so na povezavi: https://photos.app.goo.gl/awNF2yk35EKUsEnUA

Poročilo pripravil Andrej Prah.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)