Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši,

 

na podlagi sklepa Vlade RS se bo v ponedeljek, 18. 5. 2020, začelo izvajati vzgojno-izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda po obveznem in razširjenem programu.

Izvedbo programa bo šola prilagodila priporočilom Zavoda RS za šolstvo in NIJZ.

 

Pouk in dnevi dejavnosti po obveznem programu bodo potekali v skupinah do 15 učencev. Obstoječe posamezne oddelke bomo zato ustrezno razporedili v 2 skupini. Dejavnosti obveznega programa in v nekaterih delih tudi razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale. Matična učilnica vašega otroka bo učilnica skupine, v kateri bo vaš otrok.

 

V šolo bodo vstopali samo učenci in zaposleni. Stavba bo v času izvajanja programa zaklenjena.

Starši boste svojega otroka pospremili do glavnega vhoda šole, kjer ga bo prevzel dežurni učitelj. Po končanem obveznem oziroma razširjenem programu boste otroka prevzeli prav tako pri glavnem vhodu šole. Tako pred kot tudi po pouku starši ohranjajte 1,5 do 2 metrsko razdaljo. To razdaljo bodo ohranjali tudi učenci in zaposleni v šolski stavbi in v primerih pouka na prostem.

 

Učenci si bodo ob prihodu v šolo razkužili roke. Prav tako bo razkuževanje rok učencev potekalo po uporabi toaletnih prostorov ter pred in po obroku. Malica bo za učence enoporcijska v učilnici.

 

V primeru, da boste starši imeli potrebo po pogovoru z učiteljem, ali drugimi zaposlenimi, se predhodno najavite (po e-pošti/telefonsko) in upoštevajte vse potrebne ukrepe (nošenje obrazne maske, higiena rok, kašlja …).

 

Učenci in zaposleni bomo v šolski stavbi upoštevali splošne higienske ukrepe. Zaposleni bodo nosili obrazne maske (rute, šale, podobne oblike zaščite) ves čas, za učence prvega triletja to ni potrebno.

 

Zaradi rednega prezračevanja prostorov naj imajo učenci s seboj dodatno oblačilo.

 

Šola bo:

– zagotovila razkužila na določenih mestih v šolski stavbi,

– namestila talne oznake v avli in jedilnici za zagotavljanje ustrezne razdalje med učenci,

– označila, katere toaletne prostore bodo uporabljali učenci,

– namestila infografike o splošnih higienskih ukrepih,

– skrbela za prezračevanje prostorov,

– določila matično učilnico in označila sedežni red učencev.

 

Veselimo se ponovnega začetka pouka v šoli in vaše otroke že težko pričakujemo.

 

Novo mesto, 14. 5. 2020                                                                                                           mag. Irena Hlača, v. d. ravnateljice

 

 

 

 

 

 

(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST