Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ekipa dečkov, ki je zastopala našo šolo na polfinalnem turnirju državnega prvenstva v odbojki na mivki, je v sredo, 7. 9. 2016, v Športnem parku Loka zasedla 4. mesto in hkrati v generalni razvrstitvi delitev 13. mesta v državi.

Fotografije in rezultati tekmovanja so dosegljivi na spletnem naslovu:

http://www.as-nm.si/novica/news/1400/polfinale-drzavnega-prvenstva-v-odbojki-na-mivki-za-osnovne-sole

Polfinalni turnir se je pričel z uvodno tekmo med našimi »Šmihci« in Žužemberčani. Zmagali so žužemberski odbojkarji, ki so svojo najnižjo višino med vsemi ekipami odlično nadomestili z izvrstno odbojkarsko tehniko, taktiko in specifično odbojkarsko kondicijo (predvidevanje, koncentracija, pravočasna reagiranja in premiki, hitrost ter skočnost). Domen Šetina, David Cimermančič, Aljaž Šimc ter rezervista Vid Rajh in Jure Vidmar so, kljub pomanjkanju vseh naštetih vrlin, ki so krasile Žužemberčane, po zaostankih štirih do šestih točk v prvi polovici obeh nizov, z vztrajnostjo in trenutnim znanjem prišli v obeh setih kar do 12 točke oziroma do tesne končnice.

 

Druga tekma naših odbojkarjev je bila zelo pomembna. V primeru poraza bi se ekipa Šmihela  vrnila v šolo še pred pol dvanajsto. V primeru zmage pa bi napredovali celo v polfinale in imela še celo možnost osvojiti stopničke turnirja. Tako kot prvo tekmo so Domen Šetina, David Cimermančič in Aljaž Šimc pričeli prvi niz  proti trojki iz Škofljice iz Ljubljane v krču ter ob lepih akcijah napravili še veliko napak, še zlasti v napadu in začetnih udarcih. Po osmi točki, ko je bil rezultat zadnjič izenačen, in odmoru na zahtevo mentorja Andreja, pa so naši igralci napravili manj napak ter z zanesljivo igro povečevali razliko. Razliko petih točk so Šmihci obdržali do konca osvojitve prvega niza.

Začetek drugega niza je bil podoben prvemu, vendar so naši odbojkarji po zadnjem izenačenju na četrti točki naredili serijo točk ob veliki pomoči nasprotnikov, ki so grešili v vseh elementih igre ter tako še bolj prepričljivo, kot prvega, dobili še drugi niz.

 

Žal je bilo s to zmago tudi konec odbojkarskih uspehov naših Šmihcev. Najprej so jih v polfinalni tekmi nadigrali vrstniki iz Brezovice, ki so se še zlasti izkazali v obrambi in dobro merjenimi napadi v zadnjo linijo.

Tekmo za 3. mesto so naši Šmihci izgubili z 1 : 2 v nizih proti postavni ekipi iz Kostanjevice, izmed katerih je izstopal en igralec, ki je v tretjem nizu z izvrstnimi servisi in bloki praktično sam premagal trojko Šmihela.

Kljub vsemu pa je 13. mesto v državi v odbojki na mivki 6. največji uspeh kakšne odbojkarske ekipe OŠ Šmihel v malo več kot 20 letni zgodovini tega tekmovanja.

 

Mentor Andrej Prah

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST