Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 21. aprila 2017, smo imeli na šoli naravoslovni dan, posvečen našemu planetu Zemlji.

Učenci od 1. do 5. razreda so se pogovarjali o pravilnem načinu ločevanja odpadkov in v nadaljevanju izdelali izdelek iz odpadne embalaže. Svoje izdelke so razstavili na hodnikih. Učenci 5. razreda so pripravili razstavo v avli šole in po končanih aktivnostih odšli na Glavni trg, kjer so se pridružili učencem ostalih šol pri praznovanju Dneva Zemlje. Svoje izdelke iz odpadne embalaže so letos pripravili učenci POS Birčna vas, ki so jih razstavili na stojnici in jih predstavili številnim obiskovalcem.

Med nastopajočimi na odru v zabavnem programu nas je zastopala učenka 8. razreda Hana Klemenčič  s svojo pesmico Zavrtela bi čas nazaj. S svojim čudovitim glasom je navdušila številno občinstvo.

Vsi učenci so si 1. uro pogledali kratek poučen film o zavrženi hrani in se v nadaljevanju z učitelji pogovorili o pravilnem odnosu do hrane in ločenem zbiranju odpadkov.

Učenci 6. in 7. razreda so obiskali podjetje Komunala na Cikavi, kjer so spoznali ekološke otoke in postopek priprave pitne vode.

Učenci 8. in 9. razreda pa so vezli knjižno kazalo z belokranjskim vzorcem in izdelali pisanico. Na izdelke, ki so jih odnesli domov, so bili še kako ponosni.

V nadaljevanju so učenci od 6. do 9. razreda na šolskem dvorišču zbrusili svoj stol in ga prelakirali z lakom na vodni osnovi. Tako so se naučili, da lahko veliko pripomorejo k varovanju skupne lastnine. Presadili smo tudi lončnice.

Na koncu dneva so učenci 9. razreda v prisotnosti ostalih učencev skupaj z ravnateljico in eko koordinatorjem zasadili drevo ginko, ki bo učencem služil kot učilo.  Tako smo udejanjili cilje mednarodnega projekta Eko šola kot način življenja Plant a tree.

Sadiko ginka so v sredo, 25.4. 2017, posadili tudi na POS Birčna vas.

Veseli smo bili, da je bil dan sončen in da nam je uspelo narediti vse, kar smo si zastavili.

Več o naših aktivnostih si poglejte v foto galeriji.

 

EKO pozdrav.                                                                              EKO koordinator:

Alojz Hudelja

 

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST