Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 18. 9. 2020, so se šestošolci z razredničarkama  v okviru naravoslovnega dne odpravili na raziskovanje gozda v Regrči vasi. Ugodno vreme je bilo kot nalašč za jutranji sprehod po KS Šmihel in Regrča va. V krajevnem domu nas je pričakala vodja dejavnosti, učiteljica Nada Šterk in razdelila v skupine. Po malici smo se odpravili po gozdnih poteh in spoznavali pestro rastlinstvo in tudi skrite kotičke, kot so ostanki stare cerkve, leseni most in brv ter  naravni športni rekviziti, ki so prava popestritev lepo urejene pohodniške in kolesarske poti.Učenci so za nalogo morali v gozdu poiskati predmete z različnimi lastnostmi (npr. nekaj lepega, belega, gladkega, okroglega …) in vsiljivce, ki v naravo ne sodijo. Med delom smo uresničevali tudi prednostno nalogo Šmihci beremo, saj smo informacije o posameznih rastlinskih vrstah iskali v knjigah in priročnikih o rastlinstvu gozdov. 
Med zanimivimi nalogami sta bili tudi drgnjenka ali frotaž lubja  ter objemanje drevesa.  Svojo ustvarjalnost pa so učenci pokazali ob koncu dejavnosti, ko so iz naravnih materialov izbrali motiv, ki jih najbolj predstavlja in ga razstavili na igrišču.  Najboljše motive je komisija tudi nagradila. Ker pa smo se učiteljice težko odločile za zmagovalca, so sladke pozornosti bili deležni prav vsi.

Po vrnitvi v šolo so učenci dejali, da jim je bil dan zelo všeč, ker so bili lahko v naravi in se veliko novega naučili preko  pestrih nalog.

Za foto utrinke je poskrbela učiteljica Lidija Špelič. Ogledate si jih lahko tukaj. 

Zapisala: Mojca Klobučar, razredničarka 6. b

(Skupno 278 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST