Select Page

V ponedeljek, 28. 11. 2022, je v obeh telovadnicah OŠ Grm potekalo občinsko tekmovanje v odbojki za starejše dečke. V finalni tekmi tega tekmovanja sta se po pričakovanju pomerili ekipi OŠ Center in OŠ Otočec, ki sta na tem turnirju prikazali največ odbojkarskega znanja predvsem na račun številne zasedbe dečkov, ki trenirajo pri odbojkarskem klubu Krka pod taktirko mentorja OŠ Šmihel.

Odločitev o zmagovalcu je padla v odločilnem tretjem nizu, kjer so dečki iz OŠ Otočec z zmago z 2:1 v nizih dokazali, da je uspeh odvisen od odbojkarskega znanja, delovanja celotne ekipe in vsakega posameznika v njej. Obe ekipi sta se tako tudi uvrstili na regijsko tekmovanje.

Dečki OŠ Šmihel, ki so jo tokrat sestavljali pretežno rokometaši, sicer lanskoletni državni klubski prvaki, Enej Rangus, Žiga Resnik, Gašper Kovač, Erazem Kovač, odbojkarji Blaž Brkić, Blaž Vidmar, Akacij Magrič, Gal Bartolj, Svit Mervar in vsestranski športnik Marko Kapš, so po dveh zmagah v svoji skupini proti vrstnikom iz OŠ Stopiče in OŠ Drska morali priznati premoč OŠ Otočec v polfinalni tekmi ter v zadnji tekmi za 3. mesto zmogli še toliko energije, da so kljub številnim neizsiljenim napakam v 1. polovici 1. niza predvsem s športno vztrajnostjo in slogo uspeli še enkrat premagati dečke iz OŠ Drska z 2:0 v nizih ter s to zmago osvojili pokal za 3. mesto.

Čestitamo dečkom za prikazano fizično in psihično vztrajnost ter športno obnašanje in dosežen uspeh!

Fotografije s tekmovanja: https://sport.znm.si/home/document/docid/19894?back=/sport-mladih/tekmovanja-os/obcinska-tekmovanja/odbojka

Rezultati: https://sport.znm.si/sport-mladih/tekmovanja-os/obcinska-tekmovanja/odbojka

 

Zapisal mentor Andrej Prah

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Pomoč osebam s posebnimi potrebami