Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 31. 1. 2017, sta se obe ekipi naše šole, mešani ekipi mlajših in starejših učencev, v telovadnici OŠ Mirna, udeležili zahtevnega področnega tekmovanja v badmintonu. Na pet urnem tekmovanju je nastopilo  kar 20 ekip – 8 ekip mlajših učenk in učencev ter 12 ekip starejših učenk in učencev.

Ekipa starejših učenk in učencev v postavi Maša Kočevar, Tjaša Guštin, Tilen Volkar in Matija Vrhovnik je po uvodni tesni zmagi z ekipo iz OŠ Center s 3 : 2 in porazu proti Žužemberku v svoji skupini le osvojila potrebno 2. mesto za uvrstitev v četrtfinale, kjer se je omenjena postava pomerila s favorizirano ekipo Metlike. Maša, Tjaša, Tilen in predvsem Matija so dodali v svojo igro nekaj več kvalitetnih potez ter presenetili nasprotnike in nekatere poznavalce z zmago s 3 : 1. V polfinalu so Šmihci po pričakovanju, kljub veliki borbenosti in želji, izgubili z domačo ekipo Mirne z 0 : 3.

V tekmi za tretje mesto je Šmihel proti ekipi iz OŠ Loka Črnomelj, po porazu mešanega para Tilen in Tjaša ter porazu Maše, že zaostajala z 0 : 2. Matija Vrhovnik pa je v tretji tekmi ekip z izjemno igro in visoko zmago v »singlu« (posamična tekma) obudil upanje po zmagi in osvojitvi pokala za tretje mesto. Zadnja dvoboja sta potekala istočasno. Tjaša je v posamični tekmi obdržala potrebno mero koncentracije in je z nepopustljivo napadalno igro z udarci tik nad mrežo uspela premagati vrstnico z 21 : 15. O tretjem mestu in hkrati o uvrstitvi na državno tekmovanje je tako odločala tekma moških parov. Tilen in Matija na začetku tekme nista našla ustrezne rešitve proti izredno motiviranemu paru iz Črnomlja, ki je povedel že z 12 : 4. Zaradi izjemnega lastnega tempa je spretnejši igralec nasprotnikov napravil dve nepotrebni napaki, Tilen in Matija sta opazila še dodatne vrzeli v obrambi nasprotnikov ter oba dodala več energije v delo z nogami. Ob izjemni seriji točk, ki je sledila tudi na račun povsem prerojenega Tilna Volkarja, je Šmihel izenačil na 13. točki. Toda Tilen in Matija se nista ustavila, ampak sta nadaljevala s serijo lepih in atraktivnih potez ter z zmago 21 : 16 popeljala ekipo na državno tekmovanje.

V finalu so Žužemberčani nekoliko presenetljivo premagali  badmintoniste iz Mirne ter tako postali področni prvaki.

Jure Vidmar, Matevž Hvala, Nina Butala in Maša Konček so v konkurenci mlajših ekip najprej prijetno presenetili z uvrstitvijo v polfinale potem, ko so v svoji skupini premagali Vinico in Bršljin  ter izgubili proti Žužemberku. V polfinalu so izgubili proti kasnejšim prvakom iz Mirne, v tekmi za tretje mesto pa so kljub prikazani dobri igri in borbenosti, izgubili proti Loki Črnomelj z 1 : 3 ter tako osvojili 4. mesto.

Fotografije in uradni rezultati:  http://www.as-nm.si/Portals/0/adam/nnNews/0S353HRfRkmsrAwvKguNPw/Results/Badminton%20-%20ekipno%202016-17.pdf

Zapisal spremljevalec Andrej Prah

 

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST