Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 15. 11. 2019, smo izvedli skupni naravoslovni dan. Dan smo pričeli s skupno pesmijo Čebelar in zdravim tradicionalnim zajtrkom, ki so ga omogočili naši lokalni pridelovalci. Večina učencev je sodelovala v različnih delavnicah, ki so potekale na šoli pod mentorstvom učiteljev in zunanjih izvajalcev, učenci 8. razreda pa so obiskali Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer so se preizkusili v delavnicah kulinarike in turizma.

 

 

Nekaj učencev je zapisalo svoje vtise.

 

Najprej smo se pogovarjali o zdravi prehrani. Učiteljica nam je predstavila od kod so živila za današnji zajtrk. Na zemljevidu Slovenije smo označili kraje pridelovalcev.

V jedilnico smo odšli na tradicionalni slovenski zajtrk. Bil je zelo okusen in zdrav.

Po zajtrku smo spoznali življenje čebel. Naša avtohtona čebela je kranjska sivka. Iz suhih marelic, kokosove moke in medu smo pripravili presno sladico v obliki kroglic. Ponudili smo jo zaposlenim na šoli, pa tudi staršem doma pri kavici.

V drugi polovici dneva smo s kaširanjem naredili osnovo za čebelji panj, ki ga bomo dokončali pri likovni umetnosti.

Ob koncu dneva smo učence 1. in 2. razreda razveselili s slovensko ljudsko igrico Kako je rusica pregnala grdinico.

Sestavili  in zapisali učenci 5. b

 

Na šoli smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Po zajtrku sta tretješolce obiskala čebelarka Jana in njen sin Jan, učenec 3. razreda podružnične šole Birčna vas. Veliko sta nas naučila o čebelah. Poizkusili smo tudi med. Iz voska smo naredili svečke. V zahvalo smo jima naredili čebelice iz toaletnih rolic in narisali risbice. Nato smo pogledali še risanko o čebelicah. V tem dnevu smo se veliko naučili.

Zapisali: Nika Petrina, Maša Vidic, 3. b

 

 

 

 

 

(Skupno 317 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST