Skoči na glavno vsebino
Select Page

V nedeljo, 23. 4. 2017, so se  Žan Hočevar,  Tinej Rajh, Lovro Ravbar, Nejc Florijančič  in Maj Fink (na fotografiji od leve proti desni), udeležili neuradnega državnega ekipnega šahovskega tekmovanja za mlajše učence.

Na zahtevnem in izenačenem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Jakoba Aljaža v Kranju, je nastopilo kar 31 osnovnošolskih ekip. Šmihelska ekipa, ki je pripotovala v Kranj kot občinski in področni prvak, je v sedmih dvobojih iztržila štiri zmage, en neodločen izid ter le dvakrat tesno izgubila. S prepričljivo zmago v zadnjem kolu so se zavihteli iz 11. mesta na odlično četrto. S tem rezultatom so postavili nov šmihelski mejnik rezultatske uspešnosti na ekipnih šahovskih državnih tekmovanjih.

Državni prvaki so postali šahisti in šahistka iz OŠ Solkan, srebrni so bili dečki iz OŠ Šmarje pri Jelšah, bronaste medalje pa so prejeli dečki in deklica iz OŠ Jurij Dalmatin iz Krškega.

Vsi “Šmihci” so na pet urnem tekmovanju pokazali zelo dobro koncentracijo, vedenje, medsebojno sodelovanje in samostojnost v odmorih in pripravah na nove partije.

Zahvala velja tudi staršem Lovra, Žana in Nejca, ki so ekipi nudili potrebno oporo in spodbudo.

Podrobni rezultati so dosegljivi na: http://www.sah-zveza.si/rez/1704/sst1617osep/sst1617osepu12f_table.asp

Mentor: Andrej Prah

 

(Skupno 683 obiskov, današnjih obiskov 5)
DOSTOPNOST