Skoči na glavno vsebino
Select Page

V jedilnici Srednješolskega centra Novo mesto je v torek popoldan, 24. 1. 2023, po dveh sezonah premora zaradi epidemije covid, potekalo občinsko ekipno šahovsko tekmovanje osnovnih šol med mlajšimi in starejšimi učenci in učenkami.

Maša Vidic in Ines Božič sta kljub odsotnosti ene igralke športno zastopali ekipo naše šole v konkurenci mlajših deklic ter osvojili pokal za 2. mesto.  

Občinski prvaki v kategoriji starejših dečkov so postali Žan Hočevar, Marko Kapš, Anže Pavlič, Božidar Šiler Hudoklin in Bine Erpič.

Odsotnost dveh šahistov v kategoriji mlajših dečkov sta zelo uspešno nadomestila Gal Goršin in Leonid Slana, ki sta z Danom Jantolkom in Juretom Kapšem zapolnila vrzel v ekipi, saj so, tako kot starejši dečki, v vseh tekmah izšli kot zmagovalci ter tako tudi oni postali občinski prvaki.

Vse tri ekipe so si priigrale pravico nastopa na področnem ekipnem tekmovanju, ki bo potekalo 1. marca 2023 popoldan prav tako v Šolskem centru Novo mesto.

Vsem šahistkam in šahistom veljajo čestitke za izkazano vztrajnost vsake odigrane partije od prve do zadnje sekunde ter za izkazani šahovski bonton.

Zapisal mentor:

Andrej Prah

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST